maanantai 18. helmikuuta 2013

MusiikkiMenu soi ja maistui TampereellaKeittiömestari Arto Rastaan Hella & Huone -ravintola järjesti yhdessä muusikko Heli Lahden kanssa MusiikkiMenu-teemaillan Tampereella 18. tammikuuta 2013. Parivaljakon yhteistyö käynnistyi KUMURU-hankkeen seminaarissa, jossa Rastas antoi kolmen ruokalajin demonstraation äänimaisemineen. MusiikkiMenun runko muodostui meri–metsä–tivoli -teemoista, mitkä olivat sekä keittiömestarin että muusikon inspiraation lähteenä. 

Alkuruoaksi tarjoiltiin Meri-nimeä kantava annos. Kuva: Anu Hopia.

– Ruoka kertoo tarinaa musiikista ja musiikki ruoasta. Iltamme tarkoitus on, että ihmisten mielentilat kulkevat musiikin ja ruoan kautta eri maisemiin, kertoi Rastas, joka on voittanut muun muassa nuorten kokkien maailmanmestaruuden vuonna 2005.

Pääruokana tarjoillusta Metsästä kuuli nuotion rätinän! Kuva: Anu Hopia.


MusiikkiMenun toteutus vaatii kaikilta tekijöiltä tietoisuutta esimerkiksi eri osa-alueiden sisällöstä ja aikataulutuksesta.

– Yleensähän muusikon ei tarvitse ravintolakeikalla olla tietoinen tarjottavasta ruoasta, Heli Lahti pohti ennen tapahtumailtaa.

Jälkiruokana nautittiin Tivolin tunnelmasta! Kuva: Anu Hopia.MusiikkiMenu ei ollut pelkästään musiikkia sisältävä illallinen, vaan tavoitteena oli kokeilla musiikin ja äänen vaikutuksia makuelämyksiin. Lahti sovitti yhteensä neljätoista musiikkiesitystä laululle, viululle ja haitarille. Kappaleet olivat tunnettuja ja vähemmän tunnettuja, pääosin suomalaista uutta ja vanhaa pop-, rock- ja iskelmämusiikkia. MusiikkiMenussa kuultiin myös 2-rivistä haitaria ja pärisevää kazoo-pilliä, joka johdatti hauskasti tivolitunnelmaan. Elävien musiikin lisäksi ravintolasalissa soi taustalla ennalta äänitettyä merellistä ja metsäistä äänimaisemaa sekä tivoli-teemaan sopivaa posetiivimusiikkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti