keskiviikko 2. tammikuuta 2013

KUMURU pilotoitiin syyskuussa 2011

KUMURU-hankkeen pilottitapahtuma järjestettiin 27.–28.9.2011. Tapahtuma sisälsi asiantuntijapuheenvuoroja ja työpajatoimintaa.

Pilottitapahtumassa järjestettävässä seminaarissa käytiin läpi suomalaisen osaamisen lisäksi kansainvälisiä esimerkkejä musiikkia ja ruokakulttuuria yhdistävistä tutkimuksista, tapahtumista ja liiketoimintamalleista. Näitä havainnollistivat tohtori Charles Spence Oxfordin yliopistosta ja viinitilallinen Elena Bonelli Italiasta. Spence on perehtynyt ihmisen kykyyn kokea ja aistia ympäröivää maailmaa. Maku- ja kuuloaistin tutkijana hän on tarkastellut muun muassa musiikkivalintoijen vaikuttavuutta ruoan ja viinin maistamiseen. Elena Bonelli puolestaan on hyödyntänyt menestyksekkäästi ruoan, musiikin, tieteen ja taiteen yhdistelmiä viinitilansa markkinoinnissa ja liiketoiminnassa.

Myös kotimaisia asiantuntijoita kuultiin seminaarissa. Helsingin yliopiston tutkijatohtori Kaarina Kilpiö puhui musiikin ruokasanoituksista. Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimuspäällikkö Johanna Mäkelän puhui ruokakulttuurista ja Tuija Pitkäkoski Seinäjoen ammattikorkeakoulusta puolestaan elämyksellisyydestä. Muusikot Pentti-Oskari Kangas, Martti Rousi ja professori Hannu Saha kertoivat mitä ruoan ja musiikin yhdistäminen heille merkitsee.

Toisen päivän työpajojen teemana oli ”Elämyksellisen ruokatapahtuman luominen ja markkinointi”. Siellä tutustuttiin musiikkiin, äänimaisemaan ja elämykselliseen ruokaan liittyviin uusiin tekniikoihin. Lisäksi tuotettiin yhteistyöprojekteja alan tutkimuksen ja liiketoiminnan aloittamiseksi Etelä-Pohjanmaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti