torstai 18. huhtikuuta 2013

Äänitaiteilija Per Samuelsson inspiroi eteläpohjalaisia muusikoita

Ruotsalainen äänitaiteilija Per Samuelsson luennoi 9.4.2013 Seinäjoen taidehallilla eteläpohjalaisille muusikoille ja keittiömestareille. Samuelsson kertoi omasta sävellystyöstään ruoan ja juomien parissa. 
Per Samuelsson esittelee omaa sävellystyötään ruoan parissa. Kuva: Meeri Karusaari.

Yhteistyössä ruotsalaisen keittiömestarin, Malin Söderströmin, kanssa Samuelsson on toteuttanut muun muassa noin 400 hengen Taste of Sound -illallisen, jossa musiikki, ruoka ja valosuunnittelu tukivat toisiaan läpi illallisnautinnon.

Taste of Sound -illallisen esittely. Kuva: Meeri Karusaari.


Yksi Samuelssonin työnsarka on ollut viskille tehty audiobrändäys. Brändin rakentamisessa Samuelsson on käsitellyt esimerkiksi viskistä tehtyjä, makua kuvaavia esittelytekstejä ja muuntanut noita viskeja kuvaavia makusanoja musiikillisiksi termeiksi. Täten hän on luonut viskille esimerkiksi oman soundtrackin.

Viskin audiobrändäyksessä Samuelsson ottaa aina viskejä kuvaavat makusanat myös musiikin määrittäviksi termeiksi. Kuva: Meeri Karusaari.


Työpajassa muusikot ja tapahtumantekijät pääsivät testaamaan Samuelssonin esittelemää sävellystekniikkaa maistelemalla erilaisia ruokia ja improvisoimalla musiikkia ruoasta tehdyn analyysin pohjalta. Makuina työpajassa olivat muun muassa suklaavanukas ja viinirypäleet!

Suklaavanukas analyysin alla. Kuva: Meeri Karusaari.

Miltä viinirypäleet kuulostavat? Kuva: Meeri Karusaari.


Muusikoiden improvisoidessa ruokamusiikkia, keittiömestarit valmistelivat pop up -ravintolan, Makuja seinällä, demoversiota yläkerrassa Sedu Upankadun keittiöllä, joka nautittiin ja arvosteltiin työpajan lounaalla. Demosta saatiin arvokasta palautetta ruoasta, jonka pohjalta Makuja seinällä -elämystä kehitettiin edelleen tapahtumaa varten. Lue Makuja seinällä -tapahtumasta täältä.

Pohjalaiset sormisyötävät demo-lounaan testissä. Kuva: Meeri Karusaari.

Makuja seinällä -tiimi kertoo demo-vierailijoille menun ja tapahtuman tausta-ajatuksia! Kuva: Meeri Karusaari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti