Info

KUMURU
Kulttuurin, musiikin ja ruoan yhteinen kattaus

KUMURU-hankkeen tavoitteena on tuottaa "kulttuuri, musiikki ja ruoka" -teemasta uutta tutkimusta, uusia tapahtuma-aihioita ja innostaa yrityksiä kehittämään uutta liiketoimintaa. Projektin ytimessä on pyrkimys löytää täysin uusi näkökulma elämyksen tuottamiseen, jossa ruoka ja musiikki nautitaan yhteisenä aistielämyksenä. Tässä tavoitteessa onnistuakseen tarvitaan yhteistyötä musiikin ruoan, kulttuurin ja elämystuotannon ammattilaisten kesken.

KUMURU on kaksivuotinen EAKR-rahoitteinen tutkimus-, kehitys- ja innovointiprojekti.

Hanketta rahoittavat Etelä-Pohjanmaan liitto, Euroopan Unionin aluekehitysrahasto, Seinäjoen kaupunki, Seinäjoen seudun elinkeinokeskus, Etelä-Pohjanmaan Korkeakoulusäätiö sekä Turun yliopisto. Hallinnoijana toimii Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden tutkimuskeskus.

Työryhmä:

Turun yliopisto: professori Anu Hopia (EPANET)
Projektipäällikkö, kulttuurituottaja Susanna Ihanus
Vaasan yliopisto: professori Harri Luomala (EPANET)
Sibelius-Akatemia: professori Heikki Uimonen (EPANET)
Sibelius-Akatemia: koulutuspäällikkö Mika Virkkala
Pohjanmaan taidetoimikunta: läänintaiteilija Silja Palomäki


KUMURU mediassa


Klasi.fi 3.10.2012: KUMURU pähkinänkuoressa



Peter Smith 5.4.2012: What does sweetness sound like?

Ravintola Alma 27.9.2011: KUMURU-illallinen Almassa

Ilkka 23.9.2011: KUMURU Seinäjoelle