Keittiömestari Arto Rastaan Hella & Huone -ravintola
järjesti yhdessä muusikko Heli Lahden kanssa MusiikkiMenu-teemaillan
Tampereella 18. tammikuuta 2013. Parivaljakon yhteistyö käynnistyi
KUMURU-hankkeen seminaarissa, jossa Rastas antoi kolmen ruokalajin
demonstraation äänimaisemineen. MusiikkiMenun runko muodostui meri–metsä–tivoli
-teemoista, mitkä olivat sekä keittiömestarin että muusikon inspiraation
lähteenä.
Alkuruoaksi tarjoiltiin Meri-nimeä kantava annos. Kuva: Anu Hopia. |
– Ruoka kertoo tarinaa musiikista ja musiikki ruoasta.
Iltamme tarkoitus on, että ihmisten mielentilat kulkevat musiikin ja ruoan
kautta eri maisemiin, kertoi Rastas, joka on voittanut muun muassa nuorten
kokkien maailmanmestaruuden vuonna 2005.
Pääruokana tarjoillusta Metsästä kuuli nuotion rätinän! Kuva: Anu Hopia. |
MusiikkiMenun toteutus vaatii kaikilta tekijöiltä tietoisuutta
esimerkiksi eri osa-alueiden sisällöstä ja aikataulutuksesta.
– Yleensähän muusikon ei tarvitse ravintolakeikalla olla
tietoinen tarjottavasta ruoasta, Heli Lahti pohti ennen tapahtumailtaa.
Jälkiruokana nautittiin Tivolin tunnelmasta! Kuva: Anu Hopia. |
MusiikkiMenu ei ollut pelkästään musiikkia sisältävä illallinen,
vaan tavoitteena oli kokeilla musiikin ja äänen vaikutuksia makuelämyksiin.
Lahti sovitti yhteensä neljätoista musiikkiesitystä laululle, viululle ja
haitarille. Kappaleet olivat tunnettuja ja vähemmän tunnettuja, pääosin
suomalaista uutta ja vanhaa pop-, rock- ja iskelmämusiikkia. MusiikkiMenussa
kuultiin myös 2-rivistä haitaria ja pärisevää kazoo-pilliä, joka johdatti
hauskasti tivolitunnelmaan. Elävien musiikin lisäksi ravintolasalissa soi
taustalla ennalta äänitettyä merellistä ja metsäistä äänimaisemaa sekä
tivoli-teemaan sopivaa posetiivimusiikkia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti